Dziś bardzo podobnie jak wczoraj , jednak nie identycznie.Miejsce płatków owsianych godnie zastępuje kasza jaglana.Dodatki i sposób przygotowania bez zmian.Kasza gotowana z masłem orzechowym i jajkiem.Jabłko starte na grubych oczkach , na sam koniec szczypta cynamonu , do dekoracji suszone daktyle i rodzynki , nie obyło się bez ulubionej zielonej herbatki:)
Dołączam zdjęcia z robienia masła orzechowego :)
Super śniadanie, u mnie też jaglana dziś króluje : )
OdpowiedzUsuńJejku, ile masełka ♡ Ile wzięłaś orzechów? Zazdrostkę blendera, ja meczę się z ręcznym ; C
Robiłam jeszcze dla koleżanki , ale w sumie ok.500g i zamiast zaplacic za sloik 350 12 zł ja mam za 500 gram niecałe 5zł bo w biedronce są orzeszki ziemne prażone nie solone po 4,95 zł :)
UsuńWidzę , że mała odmiana u ciebie . Czasem przydaję się zjeść coś trochę innego. Fajny pomysł z tą jaglanką.. Muszę wypróbować takiej z jajkiem :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę blendera, ja moje masełko zrobiłam w młynku do mielenia mięsa, ale też mi wyszło :)
ale super masełko <3
OdpowiedzUsuńnominowałam cię do lb :):)
o widzę, że też zatrudniłaś blender - ja swój wczoraj męczyłam produkcją tahini :D
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie w jaglanej, muszę się w końcu przekonać do tych "jajecznych" wersji :)
Domowe masełko *.* Podziel się ! :D
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię :)
Twoja jaglanka wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńtaka najprostsza- najlepsza :)
OdpowiedzUsuńa masła w takiej ilości pozazdrościć!
Obie wersje - jaglana i owsiana są super! Proste, ale w tym ich urok : )
OdpowiedzUsuńZ jabłkiem to moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńMasełko super. Ja tak migdałowe robię. Mniam! <3
Zajadasz przepyszne śniadania :) Domowe masło orzechowe czeka w kolejce do zrobienia :) Ciekawe czy blender da radę :)
OdpowiedzUsuń