-Placki z domowej mieszanki mąk bezglutenowych z suszonymi figami i bananem.Podane z kreme kiwi-nasiona chia-masło orzechowe, ziarenkami Cynamonowy raj Ziarenkowo, gorzką czekoladą.
przepis:
-1/2 szklanki mąki ( u mnie mieszanka gryczana, jaglana z komosy ryżowej)
-1 dojrzały banan
-1 łyżka ziarenek cynamonowy raj
-cynamon
-odrobina proszku do pieczenia
-1/2 szklanki wody
-kilka suszonych fig
sos:
-2 kiwi
-1 łyżka masła orzechowego
-1 łyżka nasion chia
Wszystkie składniki mieszamy razem.Figi drobno kroimy.Odstawiamy na chwilę ciasto.W tym czasie miksujemy kiwi, przekładamy do miski.Dodajemy masło, nasiona i mieszamy razem.Placki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej lub z odrobina dowolnego tłuszczu po kilka minut.Zajadamy z przygotowanym wcześniej sosem :)
Właśnie wróciłam z Parkrun i przed nim nie miałam czasu wrzucic przepisu, była pierwsza z kobiet na mecie i czwarta ogólnie :) Miłego dnia :) !
Ten krem! Cudnie wygląda ;) Ale zmiany u Ciebie na blogu pod względem przepisów-bardzo, bardzo pozytywne :)
OdpowiedzUsuńNie wiem co zachwyca mnie bardziej, mieszanka tych mąk, placki z niej, ten krem. Chyba całokształt :) Twoje przepisy ostatnio wymiatają :)
OdpowiedzUsuńplacki jak placki jak zawsze piękne ale ten kreeeem, no odlot *.*
OdpowiedzUsuńto dopiero śniadanie na wypasie :)
OdpowiedzUsuńczemu nigdy nie mozesz zjesc plackow po ludzku z talerza? -.-
OdpowiedzUsuńHahaha :D
UsuńBo ona jest wyjątkowa! :D
UsuńTen sos jest genialny!
OdpowiedzUsuńSos obłędny, świetnie go wymyśliłaś! :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się sposób, w jaki je podałaś! *.* Świetnie to wygląda! ;D
OdpowiedzUsuń