poniedziałek, 13 stycznia 2014

35.Quinoa na słodko z musem daktylowo-bananowym

W dzisiejszej wersji zmierzę się z białą komosą ryżową na słodko.Ugotowałam komosę z masłem orzechowym i jajkiem tak jak zazwyczaj robię to w przypadku owsianki.Kiedy quinoa się gotowała ja przygotowałam mus z suszonych daktyli i banana ( nieboo ). Po przełożeniu do miseczki komosę polałam dość gęstym musem i 'udekorowałam' rodzynkami.







9 komentarzy:

  1. Quinoa z jajkiem ? Szalejesz kochana. Nie próbował jeszcze takiej ,ale jak jest masło orzechowe i ten mus z daktyli i bananów, to musiało być pyszne i słodkie. Na pewno taka wersja quinoy mi na pewno zasmakuję :)
    Ja chciałam sobie kupić tą miseczkę po świętach, ale dziwnym trafem nie było tych miseczek ani nawet kokilek z sercami :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! A jaka miseczka boska ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. już sam opis sprawia, że nabieram na nią ochoty :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda niebiańsko dobrze. Opis przygotowywania wywołuje przyspieszenie działania gruczołów ślinowych u mnie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Strasznie chciałabym jej spróbować ... szkoda że nigdzie nie mogę jej u siebie kupić :/

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaka gęsta! Dla mnie idealna, zwłaszcza z tymi rodzynkami. Nie jestem tylko przekonana co do jajka...dałaś całe czy tylko białko? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dałam całe i smak nie był wyczuwalny , a konsystenca bardziej kremowa :)

      Usuń
  7. owsianka z jajkiem.. to ciekawe.
    komosa wygląda bardzo apetycznie, a jeszcze jak czytam o tym masełku orzechowym... mniam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie próbowałam jeszcze komosy, chociaż dużo już o niej słyszałam. Muszę w końcu kupić :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo cieszy mnie każdy twój komentarz :) !